Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

"ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ".

ΚΑΤΟΧΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
με βάση τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

ΚΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, & ΚΟΥΤΣΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.
Εξαντλημένο, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Όσα θα διαβάσεις σ' αυτό το βιβλίο, αγαπητέ αναγνώστη, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους σημειώσεις στα σκληρά και πικρά χρόνια. Οι σημειώσεις μου αυτές, κυρίως σε στίχους, (ορισμένοι περιέχονται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου) αρχικά είχαν σα σκοπό να διατηρηθούν ζωντανά στη μνήμη μου ορισμένα γεγονότα, καθώς και η ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

Οι παραλείψεις, όμως, ορισμένων βιβλίων που εκδόθηκαν για την Εθνική Αντίσταση σχετικά με την περιοχή, με οδήγησαν στην ανάγκη να φέρω στη δημοσιότητα τις όποιες σημειώσεις μου μαζί με νεότερα στοιχεία που ήλθαν στο φως στα χρόνια που πέρασαν.

Είναι μια περιγραφή όσων έζησα, όσων είδα, όσων άκουσα και διάβασα. Η εξιστόρηση και η περιγραφή των γεγονότων έχουν γίνει κατά χρονολογική σειρά, όσο αυτό ήταν δυνατό, με βάση την περιοχή του Ταϋγέτου, το βουνό που ενώνει τους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Είναι η περιοχή που «παίχθηκαν» σημαντικά γεγονότα της Κατοχής, της Αντίστασης και της απελευθέρωσης.

Ο τίτλος του βιβλίου, ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, αποτυπώνει το μέσο που χρησιμοποίησαν οι σύμμαχοί μας Άγγλοι, στην περίοδο της Κατοχής και μετέπειτα, για να διαιρέσουν και να υποτάξουν τους Έλληνες, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και που έγιναν ταυτόχρονα αφετηρία των δεινών μας για δεκαετίες. . .

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ).