Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στο Γύθειο το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

Στο Γύθειο θα βρεθεί το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής, σε παιδιά της περιοχής, που περιλαμβάνει οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.

 Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους/ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού. Στον έλεγχο αυτό υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/ κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, και με την αρωγή του Κέντρου Υγείας Γυθείου, του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

 Η Προληπτική Οδοντιατρική/ Ιατρική λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται πάντοτε σε συνεργασία του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 και μέχρι το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

 Την προηγούμενη χρονιά (2013) πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε 18.000 περίπου παιδιά σε όλη την Ελλάδα.