Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σπάρτη: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία του αστικού πρασίνου, ο αθλητικός & πολιτιστικός σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ αύριο, Τρίτη 5 Ιουνίου, από τις 9:00 το πρωϊ έως τις 13:00 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Σπάρτης με το πρόγραμμα "Robin των Πάρκων".

 Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών - κυρίως των μαθητών και κατοίκων - για τα πάρκα της περιοχής τους και στην προώθηση της ιδέας υιοθέτησης ενός πάρκου, μιας παιδικής χαράς, ενός σχολικού χώρου, μιας νησίδας ή ενός οποιουδήποτε γενικά χώρου πρασίνου.

Τις ίδιες ώρες θα εγγράφει εθελοντές για το πρόγραμμα υιοθεσίας και προστασίας των πάρκων της πόλης μας όπου ομάδες και παρέες πολιτών θα φροντίζουν τις πράσινες γωνιές και πάρκα της Σπάρτης.

 Η ομάδα απευθύνεται σε όσους πολίτες αγαπούν το πράσινο και ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της ομάδας των ανθρώπων που θα φροντίζουν τις πράσινες γωνίες της γειτονιάς τους και μπορούν να διαθέσουν μία ώρα την εβδομάδα συμβάλλοντας στην καλύτερη εμφάνισή τους μέσα από την δημιουργική και ευγενή ενασχόληση με την κηπουρική, που αποτελεί επιπλέον και μορφή ήπιας σωματικής άσκησης.

 Σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την ανάγκη να γίνουμε ενεργοί πολίτες της πόλης μας και όχι απλά οι κάτοικοί της.

Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης: e-Lakonia.gr