Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μολάοι 29 Aπρίλη 1944

Ο Υποστρατηγος Κρεχ επέστρεψε με φρουρά εμπροσθοφυλακής 26 στρατιωτών από την Μονεμβασιά για την έδρα της Γερμανικής στρατιωτικής Διοίκησης Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Κοντά στους Μολάους δέχθηκε τα πυρά από τους αντάρτες σκοτώνοντας αυτόν και τρεις ακόμη Γερμανούς, επίσης υπήρξαν  και τεσσερις τραυματιες για τους Γερμανούς.

Σε αντιποινα εκτέλεσαν συνολικά 335 Ελληνες, 200 την πρωτομαγιά στην Καισαριανή και 135 στην οδό Μολάοι - Σπάρτη.

H διαταγή του Γερμανού Στρατιωτικού διοικητή της νότιας Eλλάδας ήταν: "Διέταξα να εκτελούνται επί τόπου όσοι ευρεθούν σήμερον (30 Απριλίου 1944) επί του δρόμου από τη Σπάρτη έως τους Mολάους. Eπίσης διέταξα την εκτέλεση αύριο πρώτη Mαΐου, διακοσίων ελληνων που βρίσκονται στο στρατόπεδο στο Χαϊδάρι σαν αντίποινα για την εκτέλεση του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή Πελοποννήσου έξω από τη Μολάους στις 29 Aπρίλη 1944".

Για τους 200 έλληνες που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στη Kαισαριανή η πορεία αυτή ξεκίνησε με τη σύλληψή τους από το καθεστώς Μεταξά της "4ης Aυγούστου 1936", όπου και στάλθηκαν σε φυλακές και εξορίες αρχικά ενώ μετά ένα χρόνο κλείστηκαν στο κάτεργο της Aκροναυπλίας. Aυτούς τους έλληνες η συνθηκολόγα 5η φάλαγγα τους παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές και κατέληξαν στο στρατόπεδο Xαϊδαρίου και μετά στο απόσπασμα...

ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ πρωτομαγια στη ΣΟΧΑ


Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 6.30 μ.μ. στο «Σπίτι του Μανιάτη»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
Η Οικολογική Πολιτιστική Κίνησης Μέσα Μάνης, κατόπιν συννενόησης με τον δικηγόρο κ. Παναγιώτη Βρεττάκο, ο οποίος μας εκπροσωπεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας στην υπόθεση της αίτησης ακύρωσης των δύο υπουργικών αποφάσεων για αδειοδότηση των δύο πρώτων «αιολικών πάρκων» που προωθείται η εγκατάστασή τους στα βουνά της Μάνης, λαμβάνει την πρωτοβουλία - σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών μας - να σας καλέσει σε ενημερωτική συνάντηση – σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 6.30 μ.μ. στο «Σπίτι του Μανιάτη» της Ενωσης Απανταχού Μανιατών (Πειραιάς Πραξιτέλους 215).

 Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής θα γίνει: Ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης ενόψει της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής μας (30 σύλλογοι και φορείς ), στις 28 Μαϊου 2014. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τις παραπέρα ενέργειες αποτροπής της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της Μάνης.

Πειραιάς 24/04/2014

ο Πρόεδρος Κυριάκος Κοττέας             ο γ.γραμματέας Κυριάκος Ζηλάκος

ΟΙ.ΠΟ.ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ

oi.po.kinisi.manis@gmail.com
https://www.facebook.com/oi.po.kinisi.mesa.manis


ΣYΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ!
ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΔΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ!
-----------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΑΓΓΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ. ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΔΕΣ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ 3Ο ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΜΑΝΙΑΤΕΣ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2014. ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ.
-------------------------------------------------------
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
---------------------------------------------------
30 σύλλογοι και φορείς μαζί και 1.164 ιδιώτες προσέφυγαν τον Ιούνιο του 2012 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των δύο πρώτων αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΚΑ (α.π.197130/26.3.2012 και α.π.197266/30.3.2012), για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη. Μεταξύ των 30 Συλλόγων και Φορέων συμπεριλαμβάνονται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΝΗΣ, η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ, ο σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ καθώς και πολλοί τοπικοί σύλλογοι και φορείς. Η προσφυγή επρόκειτο αρχικά να συζητηθεί στο ΣτΕ την 9η Νοεμβρίου 2013, στο μεταξύ όμως ορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 28η Μαϊου 2014.

Η συγκεκριμένη αίτηση ακύρωσης αφορά δύο αιολικά πάρκα της εταιρείας ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ Α.Ε. Το πρώτο αφορά 17 ανεμογεννήτριες βιομηχανικού τύπου συνολικού ύψους 120 μ. στην περιοχή Προφήτης Ηλίας-Μακρυλάκωμα (στην κορυφογραμμή που υψώνεται πάνω από την Αρεόπολη με κατεύθυνση από τη Δύση προς την Ανατολή). Είναι εύκολο να το ταυτίσουμε, πρόκειται για το βουνό στο οποίο εκτός από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βλέπουμε από την Αρεόπολη υπάρχει ήδη ένα “πάρκο” κεραιών κινητής τηλεφωνίας και στη βάση του βουνού κηρυχθείσα παράνομη χωματερή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το πάρκο κεραιών και τη χωματερή συνδέει διανοιχθείσα και βελτιωθείσα οδός από το Δήμο Ανατολικής Μάνης. Το αιολικό “πάρκο” θα είναι ορατό σε όσους μπαίνουν στη Μέσα Μάνη από Γύθειο και σε όσους προσεγγίζουν την Αρεόπολη από νότια. Δηλαδή πρακτικά σε όσους επισκέπτονται ή ζουν στη Μάνη.

Το δεύτερο αφορά 16 ανεμογεννήτριες με τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια με των προηγούμενων. Εκτείνεται από Β προς Ν στις κορυφές και τις λάκκες του Σαγγιά, της οροσειράς που κυριαρχεί στο κέντρο της μανιάτικης χερσονήσου. Είναι ορατό από τα Δυτικά, τα αποσκερά όπως λέμε εμείς, και απο τα Ανατολικά, προσηλιακά, από τον όρμο του Κότρωνα. Ένα μέρος του «πάρκου» και του δρόμου που ενώνει τις ανεμογεννήτριες διασχίζει –επί της ουσίας διαλύει- τις λάκκες του Σαγγιά, περιοχές μεγάλης ιστορικής και αισθητικής αξίας. Μεταξύ άλλων οι λόγοι που επικαλούνται οι φορείς, οι σύλλογοι και οι πολίτες στην αίτηση ακυρώσεως των υπουργικών αποφάσεων είναι ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις του ΥΠΕΚΑ είναι μη νόμιμες, επειδή με αυτές χωροθετείται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης, όπου ισχύουν ειδικά καθεστώτα χρήσεων γης και περιορισμών στη δόμηση, τα οποία δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Επίσης, σημειώνουν ότι χωροθετείται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε θέσεις που απέχουν από παραδοσιακούς οικισμούς, απόσταση μικρότερη από ό,τι προβλέπεται, με αποτέλεσμα οι προσβαλλόμενες πράξεις να είναι αντίθετες με τις διατάξεις του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ.

Επιπλέον, τονίζουν ότι με τις αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ χωροθετείται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων εντός περιοχής που έχει χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) δίχως να έχουν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εξάλλου, οι προσφεύγοντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούνται και λόγους αντισυνταγματικότητας στις υπουργικές αποφάσεις, αφού σημειώνουν πως «χωροθετείται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων πλησίον περιοχών και στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς και εντός τοπίου ιδιαίτερης αν όχι μοναδικής σημασίας, κατά παράβαση της κυρωθείσης κατ' άρθρο 28 παρ. 1 Συντάγματος με τον ν. 3827/2010 Ευρωπαϊκής Συμβάσεως του Τοπίου...».

Η Μάνη, λόγω του ενιαίου φυσικού περιβάλλοντος και τοπίου της είναι ένα ανοιχτό μουσείο, με 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 της Πελοποννήσου, ενώ έχει λάβει το χαρακτηρισμό ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας «NATURA» της ΕΕ, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ήδη έχουν λάβει άδεια παραγωγής και άλλες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στο χώρο των αιολικών, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανεμογεννητριών που άμεσα μπορούν να εγκατασταθούν στη Μάνη σε 96, ενώ βάσει του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ ο αριθμός των ανεμογεννητριών μπορεί να φτάσει τις 217.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Έως και τα νήπα της Θεσσαλίας διαμαρτύρονται για τα χημικά στη θάλασσα μας, εδώ εμείς , έχουμε εκλογές;;;

Προς τους πολιτευτές και υποχηφίους που μας στέλνουν Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις:

Αν έχετε καταλάβει τις έχουμε αρχειοθετήσει εδώ και λίγο καιρό εκεί που πρέπει.  Επειδή μας ενδιαφέρει πολύ η λακωνία και την αγαπάμε αρκετά, επιθυμούμε να μάθουμε κι εμείς αλλά και όσοι μας παρακολουθούν τι θέση έχετε και τι έχετε κάνει έως τώρα για τα σοβαρά θέματα που απειλούν την Λακωνία, όπως τα χημικά της Συρίας, τις προπέλες στα βουνά μας, το ΤΑΙΠΕΔ και ορισμένα ακόμη.... 

Κρήτη - Ιταλία - Κύθηρα στο πόδι, η Λακωνία ούτε γι ανα αλλάξει πλευρό δεν παίζει...

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, έχει αρχίσει.

Και παρά το σιωπητήριο των συστημικών ΜΜΕ της Αθήνας κια των κομμάτων τοςυ αντίστοιχα, ο αγώνας στην Κρήτη συνεχίζεται με τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, στα Σφακιά.

Εκεί οι πολίτες και οι φορείς της Κρήτης μαζί με το Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών, θα δημιουργήσουν μία αλυσίδα προστασίας από τα Σφακιά μέχρι και τη Γαύδο. Μία αλυσίδα ενάντια στα χημικά όπλα, που κάποιοι θέλουν να τα καταστρέψουν στα νερά της Μεσογείου. Στην Ιταλία τώρα, μετά και τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Καλαβρίας και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στον δήμαρχο της πόλης, άλλη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να ξεσηκώσει τους Ιταλούς, που δεν θέλουν με τίποτα να πιστέψουν τις εγγυήσεις της κυβέρνησης του ότι η διαδικασία δεν εγκυμονεί κινδύνους.

 Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου. Παρακολουθείστε το βίντεο για τη συγκέντρωση στο λιμάνι της Καλαβρίας που αναρτήθηκε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στην καταστροφή των χημικών. 

ο πρωθυπουργός παρακαλά, για να διαμεσολαβήσουν άλλοι στην Ανγκελα Μέρκελ...

Δείτε το βίντεο (κυρίως από το 4:41 και μετά): Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει ανακτήσει την ανεξαρτησία της. Τον διαψεύδουν, όμως, ακόμα και οι γερμανοί φίλοι του. Ο γερμανός πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, Ρίχαρντ Βέμπερ αποκάλυψε χθες Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα, πως ο πρωθυπουργός τον παρακάλεσε να διαμεσολαβήσει στην Ανγκελα Μέρκελ ώστε η καγκελάριος της Γερμανίας να επιτρέψει να αλλάξει η νομοθεσία για τις συνδρομές στα Επιμελητήρια, η οποία καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Βέμπερ, μάλιστα, ανάφερε πως ο κ. Σαμαράς του διαμήνυσε πως τα χέρια του είναι δεμένα. Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων τόνισε πως ο ίδιος δεν επιτρέπει ο πρωθυπουργός μιας χώρας να παρακαλεί έναν ξένο αξιωματούχο να μεσολαβεί στον ηγέτη ενός άλλου κράτους.

Η ανωτέρω ομολογία της «κατοχής» της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ακούστηκε από σχεδόν όλους τους παριστάμενους και φυσικά είναι αποτυπωμένη στην κάμερα που υπήρχε στον χώρο.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μεσόγειος

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τρεις μήνες μυστικά και ψέματα για τα χημικά όπλα της Συρίας

Κρίτων Αρσένης
Αθήνα, 10 Απριλίου 2014 

Την πλήρη συμπαράστασή του στα κινήματα πολιτών που αγωνίζονται για να αποτραπεί η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, ανοικτά της Κρήτης εκφράζει ο Κρίτων Αρσένης. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, με αφορμή την αυριανή μετάβαση στην Αθήνα των συντονιστικών επιτροπών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων προκειμένου να παρευρεθούν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που ενώ αδρανεί, προσπαθεί να πετύχει τον εφησυχασμό της κοινωνίας και να αποφύγει εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις.

Με αφορμή τις ενέργειες διαμαρτυρίας των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ο Κρίτων Αρσένης δηλώνει:

«Φτάνουν στην Αθήνα οι επιτροπές αγώνα ενάντια της καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, ανοικτά της Κρήτης. Έρχονται για να μεταφέρουν τα αναπάντητα ερωτήματα των πολιτών της Κρήτης που παρακολουθούν με εύλογη ανησυχία της εξελίξεις στο θέμα. Τα ΜΜΕ της Κρήτης έχουν σπάσει το σιωπητήριο πληροφόρησης που επιβάλει η κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ που αποσιωπούν ακόμη και συγκεντρώσεις πολλών χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως η πρόσφατη στο Αρκάδι, στην οποία παρευρέθηκα. Τρεις μήνες αφότου είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας, καίρια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και αποσιωπούνται την ίδια στιγμή που οι κενές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης απολαμβάνουν μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ.

Καλώ την κυβέρνηση να απαντήσει:

Από πότε γνώριζε για το ενδεχόμενο καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης;

Τι συγκεκριμένο έκανε για να το αποτρέψει; Πως αξιοποίησε τον ρόλο της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου της ΕΕ; Γιατί δεν δημοσιοποιεί τυχόν επιστολές προς διεθνείς οργανισμούς όπου ζητά την αποτροπή της;

Πως εξηγεί το γεγονός ότι προκρίνεται ως βέλτιστη και ασφαλέστερη μέθοδος καταστροφής η υδρόλυση εν πλω ανοικτά της Κρήτης, ενώ μόλις πριν λίγους μήνες προκρίνονταν η ξηρά καταστροφή στο χερσαίο έδαφος της Αλβανίας; Τι άλλαξε πέρα από την αντίδραση των κατοίκων της Αλβανίας και την άρνηση της αλβανικής κυβέρνησης να τα δεχθεί;

Γιατί σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Αλβανίας η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κωφεύει απέναντι στις μαζικές αντιδράσεις των πολιτών της Κρήτης;

Για ποιο λόγο δεν γίνεται αποδεκτή καν η παρακολούθηση από ανεξάρτητους επιστήμονες των επιπτώσεων της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου;
ω Ζητώ από την κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης καταστροφής των χημικών και καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς να χρησιμοποιήσουν την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. για να πιέσουν να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και, επιτέλους, να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία.»

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Οι πολίτες των Κυθήρων εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στη σχεδιαζόμενη «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, ανοικτά των ακτών των Κυθήρων, και απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, που σήμερα έχει την Προεδρία της Ε.Ε., να θέσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, με ταυτόχρονη παρέμβαση της στον Ο.Η.Ε.
Η «εξουδετέρωση» αποτελεί μεγίστη περιβαλλοντική απειλή για το κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, ενός από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη, γιατί ακόμα και αν οι μέθοδοι που έχουν επιλεγεί για την καταστροφή των χημικών όπλων είναι ασφαλείς από χημική άποψη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος (πχ. διαφυγή αερίου) ή ακόμα και την αποτυχία πλήρους καταστροφής όλης αυτής της ποσότητας όπλων.

Εκτός από το θαλάσσιο περιβάλλον που θα καταστραφεί μόνιμα σε ενδεχόμενο ατυχήματος, τα θαλάσσια ρεύματα είναι βέβαιο ότι θα μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Κύθηρα), με επιπτώσεις στην υγεία των λαών που κατοικούν στα παράλια στις οικονομίες των περιοχών αυτών (αλιεία, τουρισμός),αλλά και στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Όπως επισημαίνουν καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων: «ό,τι χημικό, έστω και μη τοξικό, πέφτει στη θάλασσα,και δεν ανήκει στα συστατικά της, θεωρείται απρόβλεπτο για τις συνέπειες του».

Δεν θα δεχθούμε την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου, Εθνικού ή Διεθνούς, που λαμβάνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο σοβαρή απόφαση που θα πλήξει την ήδη επιβαρημένη περιβαλλοντικά με μεγάλο αριθμό διερχόμενων πλοίων θάλασσα της περιοχής των Κυθήρων.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, όπως η διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις στις χώρες παραγωγούς χημικών, που έχουν τις υποδομές και την τεχνογνωσία.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κυθήρων Κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Βουδούρη στη Λακωνία

το Τσιρίγο επισκέφτηκε ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης

Ο Κρίτων Αρσένης στο Τσιρίγο, την Μεγάλη Πέμπτη. Ο πραγματικά ενεργός ευρωβουλευτής (και σε Ευρώπη αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας) προσκαλεσμένος απο τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Χάρο, για μια φιλική κουβέντα με τοπικούς φορείς και πολίτες πήγε στα Κύθηρα στο Αστικό καφενείο του Ποταμού Κυθήρων και κουβέντιασε για τα σοβαρά θέματα της υπάιθρου:
- οι καλλιέργιες και ο έλεγχος των σπόρων απο τις πολυεθνικές εταιρείες
- το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στην σύγχρονη Ευρώπη
- η μελισσοκομία σήμερα


Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ανάσταση στη Λακωνία (εξαιρετικό βίντεο)

Ένα εξαιρετικό βίντεο του e-Lakonia.gr από την Ανάσταση στην Λακωνία. Το νήσι μας, η Ελαφόνησος, τυλίγεται σε ένα ιδιαίτερο κάδρο κόκκινου χρώματος και σπουδαίας ψαλμωδίας.

Ευχές για καλή Ανασταση από τον κ. Τάκη Αλεξανδράκη

Ευχές για  καλή Ανασταση από τον κ. Τάκη Αλεξανδράκη

Καλό Πάσχα από ιστοσελίδες της Λακωνίας


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Ιδιωτικοποίηση Υδάτινων Πόρων







Ελλάδα - Ευρώπη
Η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων αποτελεί στόχο μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, εδώ και πολλά χρόνια. Ένας από τους όρους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του χρέους των «υπερχρεωμένων χωρών» είναι η ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται τις πηγές και τα δίκτυα ύδρευσης στις μεγάλες πόλεις (έχει ήδη γίνει στην Βολιβία και στην Αργεντινή). Στην Ελλάδα έχουμε δεσμευθεί για πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από την υπογραφή του πρώτου κιόλας μνημονίου και παρότι εδώ δεν έχει υπάρξει προηγούμενο, η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ως σύνηθες αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποβάθμιση της ποιότητας του. Έτσι η τάση στην Ευρώπη είναι η ανάκτηση των εταιριών ύδρευσης από τους διάφορους δήμους. Δεν είναι τυχαίο που οι δήμοι στο Παρίσι και στο Βερολίνο έχοντας βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και την αθέτηση των υποσχέσεων των ιδιωτικών παρόχων -που οδήγησαν σε ελλιπή συντήρηση των δικτύων, υπερβολικές τιμές και υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών- επαναδημοτικοποίησαν τελικά τις υπηρεσίες ύδρευσης των πόλεων τους, αφού φυσικά πρώτα πλήρωσαν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς και το κόστος «σπασίματος» των συμβολαίων.

Πελοπόννησος
Με τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καλλικράτης» δόθηκαν στις Περιφέρειες της Ελλάδας εξουσίες τοπικών κυβερνήσεων. Έτσι, τον Μάρτιο του 2012 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, εκχώρησε, με μια προγραμματική σύμβαση, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων Πελοποννήσου στην Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ -μια εταιρεία ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο από εποχής κυβερνήσεως Σημίτη- που τελεί υπό πλήρη ιδιωτικοποίηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αξίζει να σημειώσουμε πως πέρα από το ότι για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου θα εκπονεί σχέδια μια ιδιωτική εταιρία, όπως πιθανότατα θα είναι η ΕΥΔΑΠ σε λίγο καιρό, η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει καμία γνώση ή ειδίκευση για τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα της Πελοποννήσου! Ωστόσο, βάσει αυτής της σύμβασης, θα εκπονεί μελέτες διαχείρισης των υδάτων της Πελοποννήσου, οι οποίες αναγκαστικά θα στηρίζονται στα αρχεία του Ιδρύματος Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ), του μοναδικού δηλαδή φορέα, που έχει μελέτες υπογείων υδάτινων πόρων και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, τα αρχεία του ΙΓΜΕ στην πραγματικότητα θα «εκχωρηθούν» στην ΕΥΔΑΠ για να παρουσιάσει διαχειριστικό σχέδιο υδάτων για την Πελοπόννησο και, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη, θα γίνουν, «διανοητική ιδιοκτησία» της, που κανείς δε θα μπορεί να δημοσιοποιήσει, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της, όπως ρητά αναφέρεται στη σύμβαση (άρθρο 9).

Οι υποψήφιοι αγοραστές
Διεκδικήτριες της ΕΥΑΘ (και πιθανότατα και της ΕΥΔΑΠ) είναι: α) η ισραηλινή εταιρία ύδρευσης Mekorot σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών» και β) η γαλλική πολυεθνική Suez Environment από κοινού με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα – Καλιτσάντση.

Η γαλλική Suez ήταν η εταιρία ύδρευσης του Παρισιού, που λόγω αυξήσεων και αδιαφάνειας την υποχρέωσαν το 2010 να αποχωρήσει και να αναλάβει ξανά ο Δήμος. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σκανδάλων, κακής ποιότητας του παρεχόμενου νερού παρουσιάστηκαν όμως και σε άλλα μέρη που δραστηριοποιείται (Αργεντινή, Μεξικό, ΗΠΑ, Ινδονησία, Βολιβία).


Η Mekorot είναι μία κρατική, ισραηλινών συμφερόντων, πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη κι έχει γίνει στόχος σε πόλεις, όπως η Λισσαβώνα, το Λος Άντζελες και το Μπουένος Άιρες, τόσο λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές, όσο και λόγω της πολιτικής της στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου κατηγορείται ότι επιβάλλει απαρτχάιντ νερού. Εξαιτίας των καταγγελιών αυτών, η ολλανδική εταιρεία ύδρευσης Vitens διέκοψε τη συνεργασία της με τη Mekorot, ενώ στην Αργεντινή δεν προχώρησε συμβόλαιο ύψους 170 εκατ. δολαρίων. *Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου του 2013 υπογράφηκε «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς ενέργειας, προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Πηγές - Γεωτρήσεις - Πηγάδια – Στέρνες
Στις 16-6-2011, με την ΚοινήΥπουργική Απόφαση 1440Β, υπογράφεται ο νόμος που βάζει τις βάσεις ελέγχου των υδάτινων πόρων όλης της επικράτειας με τίτλο: «Διαδικασίες, όροι, και προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού». Παρ’ ότι δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση υδάτων όσον αφορά την άρδευση και τις γεωτρήσεις, θεωρούμε πως η απόφαση αυτή, με το πρόσχημα της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας, προχωρά ουσιαστικά στον έλεγχο του νερού σε κεντρικό επίπεδο, που ίσως, στο μέλλον, οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες και ασφυκτικές καταστάσεις όσους ασχολούνται με τη γεωργία.

Η θέση μας
Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στα σχέδια και τις επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων για την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και την μετατροπή του κοινωνικού αγαθού -του νερού- σε «εμπόρευμα» με ό,τι καταστροφικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και για το επίπεδο της ζωής των πολιτών. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές, όπου το νερό είναι βασικό στοιχείο για την παραγωγή, οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης (αύξηση κόστους άρδευσης) θα πλήξουν τόσο τον παραγωγό, όσο και τον τελικό καταναλωτή, ενώ μεσοπρόθεσμα ίσως οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της γεωργίας. Συντασσόμαστε με όλες τις πρωτοβουλίες, τα κινήματα, τις δραστηριότητες μαζικών φορέων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Καλούμε όλους τους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συλλόγους, συνεταιρισμούς, κινήματα, πολίτες και υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών να ενημερωθούν για το μείζον αυτό θέμα και να κάνουν το ίδιο. Στο πλαίσιο αυτό, αποστέλλουμε αυτό το κείμενο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους Δήμους και στην οργάνωση www.Savegreekwater.org
Το καθαρό προσιτό νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό στο οποίο να έχουν πρόσβαση όλοι.

Καλή Ανάσταση από τα Βορδόνια

Ευχές από τα Κύθηρα και τον κ. Αντώνη Λαμπρινίδη

Τ.Ο.Π. Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πάσχα στη Νεάπολη από τη σειρά: Ιόλη - Επεισόδιο 7

Η Μαριγώ και η Ιόλη είναι δύο καλές φίλες που συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν τυχαία, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή, που έγινε η αιτία να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, τα σπίτια και το ποτάμι του χωριού τους. Ύστερα από αυτή την περιπέτεια τα δύο νεαρά κορίτσια γίνονται αχώριστες φίλες και περνούν μαζί όλες τις μέρες στο μικρό τους χωριό. Η Μαριγώ αγαπά και θαυμάζει τη φίλη της, την Ιόλη, επειδή είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει κάθε συγχωριανό της που έχει ανάγκη και ακολουθεί και η ίδια το παράδειγμά της. Έτσι, οι δυο φίλες καταφέρνουν πάντα να δίνουν λύση στα προβλήματα των συνανθρώπων τους και να τους προσφέρουν παρηγοριά και στήριγμα. Βασισμένο στο μυθιστορημα της Ελένης Σαραντίτη -- Παναγιώτου.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.... γιατί ποτέ δεν διδαχθήκαμε από αυτήν.

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στην Παναγία την Παντάνασσα. Βεβαίως είναι πολλοί οι λόγοι που μια αυτοκρατορία ή ένα έθνος καταρρέει και χάνεται. Είναι η εποχή των σταυροφοριών και οι Φράγκοι έχουν μπεί στην Πελοπόννησο, κατακτώντας ή και αγοράζοντας εδάφη.

Το 1397 ο αυτοκράτορας Θεόδωρος Παλαιολόγος κάνει σχέδια για τους όρους πώλησης στους Φράγκους της Κορίνθου και του Μυστρά. Το 1400 ολοκληρώνεται η πώληση του Μυστρά στούς Φράγκους και γίνεται ειρηνικά η εγκατάσταση Ιωαννιτών ιπποτών στα Βάτικα. Η πώληση εδαφών στους Φράγκους μαρτυρείται και απο το χρονικό του Γαλαξειδίου που αναφέρει την πώληση των Σαλώνων, Γαλαξειδίου κ.λ.π στους Φραγκοπαπάδες.

Ωστόσο ο ντόπιος πληθυσμός της Λακωνικής αντέδρασε στην κατοχή των Φράγκων και επαναστάτησε. Στην κατάσταση αυτή ο Θεόδωρος Παλαιολόγος αναγκάζεται να κάνει συμφωνίες με τις δύο πλευρές για την σταδιακή απομάκρυνση των Ιωαννιτών. Το 1404 ο Μανουήλ Παλαιολόγος υπογράφει τη συνθήκη απομάκρυνσης των Ιωαννιτών από την Πελοπόννησο, καταβάλλοντας αποζημιώσεις τις οποίες παρέλαβε ο εκπρόσωπος των Ιωαννιτών, το πλοίο του οποίου είχε αγκυροβολήσει κοντά στον Βασιλοπόταμο.

50 χρόνια αργότερα η παραπαίουσα αυτοκρατορία καταρρέει και κυριεύεται απο τους Οθωμανούς.

Η ιστορία είχε διδάξει.

Όταν μια αυτοκρατορία, μία χώρα αρχίζει να ξεπουλά εδάφη της, οδηγείται πλέον στην κατάρρευση και τον αφανισμό της.

600 χρόνια αργότερα πρόθυμοι πολιτικοί ξεπουλάνε δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια γη, δρόμους, λιμάνια, ορυκτό πλούτο, νερά, παραλίες.

Δεν διδάχτηκαν απο την ιστορία πως με τις πράξεις τους αυτές, ξεπουλώντας τη χώρα την οδηγούν τελικά στον αφανισμό. Αλλά και εμείς ως πολίτες πως στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την εθνική προδοσία; Οι πρόγονοι μας της Λακωνικής 600 χρόνια πρίν όρθωσαν ανάστημα και επαναστάτησαν στις αγοραπωλησίες των Παλαιολόγων, διώχνοντας τους Φράγκους.

Σήμερα ξεπουλιέται το Σαρακήνικο στην Ελαφόνησο, η Πλύτρα, η Γλυκόβρυση, η Μάνη. Και εμείς υπνωτισμένοι στην αυτιστική μας ραστώνη;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Γνωρίζατε ότι η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία στα λιβάδια Ποσειδωνίας, μπορεί να εξαφανίσει τις παραλίες μας;

Το πρόβλημα: Καθώς τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας έχουν θεμελιώδη ρόλο στην υγεία και την παραγωγικότητα των θαλασσών μας, η εκτεταμένη βλάβη που έχουν υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει ήδη ορατές συνέπειες.

Οι βλάβες προκαλούνται από πολλούς παράγοντες, όπως η παράνομη αλιεία με μηχανότρατες σε ρηχά νερά, η εντατική υδατοκαλλιέργεια, η εξάπλωση των εισβολικών ειδών, όπως επίσης και η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία η οποία προκαλεί πολυάριθμες μικρές τρύπες στα λιβάδια που χρειάζονται αρκετές δεκαετίες για να αναγεννηθούν. Όταν πλέον δεν υπάρχει το βαθύ ριζικό σύστημα της Ποσειδωνίας, αναπόφευκτη είναι η διάβρωση των παρακείμενων παραλιών. Συνεπώς συχνά εξαφανίζονται οι παραλίες στην ευρύτερη περιοχή όπου έχει καταστραφεί το θαλάσσιο λιβάδι.

Λύση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αγκυροβολίας: Η εγκατάσταση ειδικών αειφορικών μόνιμων αγκυροβολίων, αντίστοιχων με αυτά που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο σε θαλάσσιες περιοχές με κοραλλιογενείς υφάλους ή άλλα προστατευόμενα θαλάσσια ενδιαιτήματα. Τέτοια συστήματα αειφορικών αγκυροβολίων, ειδικά προσαρμοσμένα για τις συνθήκες των ελληνικών θαλασσών, έχουν σχεδιαστεί και χρησιμοποιούνται πειραματικά από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.
Did you know that uncontrolled anchorage on over seagrass meadows, can make our beaches disappear? (scroll down for English)

Did you know that uncontrolled anchorage on over seagrass meadows, can make our beaches disappear The problem: As Posidonia seagrass meadows have a fundamental role in the health and productivity of Mediterranean marine ecosystems, the extended damage caused to them during the past few decades already has visible consequences.

This is caused by many factors such as illegal trawling, intensive mariculture, spread of invasive species and uncontrolled anchorage, the latter of which causes numerous small holes in the meadows that require several decades to regenerate.

When the deep root system of the Posidonia meadow no longer exists, there is a knock on effect by wave action which is no longer fenced by the seagrass allowing beach erosion to occur. Consequently a common result of the damage to shallow meadows is for nearby beaches to disappear.

The solution to uncontrolled anchorage: The installation of sustainable mooring systems, equivalent with those being used around the world in marine regions with coral reefs or other protected marine habitats, could reduce this damage. Such mooring systems, especially adapted for the conditions of the Greek seas, have been designed and experimentally tested by researchers from Archipelagos Institute.

Αρχιπέλαγος Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας
Archipelagos - Institute of Marine Conservation

ο Πύργος της βασιλοπούλας

Στη Παντάνασσα των Βατίκων ο πύργος της βασιλοπούλας με το Σύλλογο Τουλίπα Γουλίμη.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ο Χρίστος Μαργαρώνης αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Ευρώτα, και στα πλαίσια της συνεργασίας του Αγροτικού κόμματος Ελλάδος (ΑΚΕ) με τους Οικολόγους Πράσινους να συμμετέχει στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές κατεβαίνοντας Περιφερειακός Σϋμβουλος στην Λακωνία με του οικολόγους Πράσινους.

Έτσι ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ πλέον Χρίστος μαργαρώνης θα συνεδριάσει μτ ην Δημοτική Κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ να αποφασίσουν ποιόν από τοςυ υπάρχοντες συνδυασμούς θα στηρίξουν και ξεκινά μαζί με τους Αγρότες και Οικολόγους Λάκωνες και Λακαινες, έναν ανένδοτο αγώνα στην Περιφέρεια ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, για μία Λακωνία με καθαρές παραλίες , για την προστασία των δασών, για κλείσιμο σκουπιδότοπων, και διαχείρηση σκουπιδιών με ανακύκλωση ώστε να σταματήσει να μολύνεται το περιβάλλον, για ανάδειξη του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμματων της Λακωνίας, Σήμερα η Ελλάδα περνάει ανθρωπιστική κρίση, φάρμακα δεν υπάρχουν , γιατροί στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν, άνθρωποι δεν έχουν ψωμί να φάνε και κοιμούνται στους δρόμους, και την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση τους εγκρίνει κονδύλια να τα πετάνε εκατομμύρια ευρώ, φτιάχνοντας πεζοδρόμια και αλλάζοντας σωλήνες, και παραμύθια της χαλιμάς.

Ενώ την ίδια στιγμή νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων κινδυνέυουν να κλείσουν , κέντρα υγείας υποβαθμισμένα, το πρόβλημα είναι τραγικό και σοβαρό, πάνω από 10.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα του μνημονίου, οι Έλληνες κινδυνεύουν να γίνουν μειονότητα στον τόπο τους. Στηρίχτε ανανέωση, αγωνιστές, καθημερινούς ανθρώπους, και όχι επαγγελματίες πολιτικούς, δικούς σας ανθρώπους, ένας από αυτούς είναι και ο Χρίστος Μαργαρώνης, υποψήφιος Περιφερειακός Σϋμβουλος Λακωνίας με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ , αγωνιστής της ζωής για μία Οικολογική Λακωνία, για το καλό του περιβάλλοντος, της υγείας της τέχνης και του Πολιτισμού, των Λακώνων και όλης της Ελλάδος Με τιμή

Χρίστος Μαργαρώνης του Μιχαήλ
Υποψήφιος Περιφερειακός Λακωνίας με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
Εκδότης Αρκαδολακωνικών Νέων

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Την παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού του για τις Περιφερειακές Εκλογές παρουσίασε στα Μέσα Ενημέρωσης της περιφέρειας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Τρίπολη. Ο κ. Δέδες συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Πουλά, Γιώργο Πουλοκέφαλο και Παναγιώτη Αλευρά. Στο προοίμιο της παρουσίασης ο υποψήφιος περιφερειάρχης αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού, που θα είναι «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Ο κ. Δέδες περιέγραψε το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές και το οποίο καθορίζεται από την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική) κρίση, η οποία, όπως είπε, «έφερε μαζί της ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το αίτημα για να μην χαθεί άλλος χρόνος αναδύεται επιτακτικά. Η νέα Περιφερειακή Διοίκηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα βάλει τις βάσεις για την Πελοπόννησο του 2020. Η «Πελοποννησιακή Συνεργασία» επιχειρεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με εφόδια την κριτική πολιτική θεώρηση και την επιστημονική τεκμηρίωση».

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιοι είμαστε και σε ποιους απευθυνόμαστε», ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιέγραψε την ομάδα που θα στελεχώσει τον συνδυασμό ως μία ομάδα «δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης. Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας αφετηρίες είναι διαφορετικές. Μένουμε, όμως, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς να απεμπολούμε τις πολιτικές μας καταβολές. Κρατάμε σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις, μακριά από τα δεσμά των οικονομικών συμφερόντων. (…) Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Περιφέρειας που ανησυχούν για την τύχη του τόπου τους. Για το μέλλον των παιδιών τους. Σε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Σε εκείνους που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας διοίκησης που μαραζώνει την περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα. Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία...».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών ο κ. Δέδες έκανε αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα, όπως: στο ανοιχτό και συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης που θα προωθήσει η παράταξή του, την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, την ενίσχυση των αμεσοδημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων, την αποκέντρωση των διοικητικών λειτουργιών και την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων, την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου με την κεντρική εξουσία και την ενίσχυση των πολιτικών αλληλεγγύης.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της διακήρυξης αρχών ο κ. Δέδες απάντησε σε ερωτήσεις των Μέσων Ενημέρωσης. Ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα και την υφέρπουσα φημολογία ότι ο ίδιος αποτελεί λαγό του κ. Βουδούρη: «ούτε λαγοί είμαστε ούτε κουνέλια κανενός. Αντίθετα, είμαστε η μόνη παράταξη που από την πρώτη στιγμή οριοθετήσαμε την διακριτή μας σχέση με την παράταξη του κ. Βουδούρη. Η πιο σημαντική διαφορά μας είναι πως εμείς δεν κατεβήκαμε στις εκλογές για να διαγράψουμε κάποια κομματική νίκη, ή να δώσουμε χαρακτήρα κομματικού δημοψηφίσματος. Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο με μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση γιατί δεν θέλαμε να διαπραγματευτούμε, ούτε να επανακαταλάβουμε τις θέσεις και τα αξιώματά μας, μέσα από τον μηχανισμό και την παράταξη στην οποία βρισκόμασταν. Αυτό ήθελε και τόλμη και ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έχει μετατρέψει την πολιτική σε επάγγελμα και για την δική του θέση γύρω από αυτό το θέμα ο κ. Δέδες είπε: «Στη διακήρυξή μας καταγράφεται η δικιά μας θέση που αντιστοιχεί με μία στάση ζωής. Είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από μάχιμα επαγγέλματα, έχουμε δώσει δείγμα γραφής στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο και μετά αναζητούμε πολιτικές θέσεις. Προϋπόθεση για να ενταχθείς στην πολιτική είναι να έχεις μια ζώσα σχέση με την κοινωνία…».

Σε άλλη ερώτηση για το θέμα των τεχνικών εταιρειών όπου εμφανίζονται συγγενικά πρόσωπα του κ. Τατούλη και οι οποίες αναλαμβάνουν εργολαβίες της περιφέρειας ο κ. Δέδες απάντησε ότι «στα ζητήματα της νομιμότητας θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει το άγρυπνο μάτι των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας για να ελέγχουν αυτή τη νομιμότητα. Στα ζητήματα πολιτικής ηθικής, κριτής είναι ο λαός. Ας κάνουν οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης την δουλειά τους, για τα ζητήματα νομιμότητας και ας κάνει ο λαός την δική του δουλειά στα ζητήματα πολιτικής ηθικής…».

Ο κ. Δέδες, με αφορμή σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης του απερχόμενου περιφερειάρχη. Όπως είπε, η πολύπλευρη κρίση ήταν αποτέλεσμα της αναπαραγωγής αυτού ακριβώς του αποτυχημένου μοντέλου με την αδιαφάνεια τον εγωκεντρισμό, τον συγκεντρωτισμό και την έλλειψη δημοκρατίας. «Όλα αυτά έχουν απορριφθεί γιατί αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά και παρωχημένα. Η σύγχρονη αντίληψη για τη λειτουργία των θεσμών έχει να κάνει με την αποκέντρωση, την συλλογικότητα και τη διαφάνεια…».

Για τη διαδικασία ολοκλήρωσης των διεργασιών συγκρότησης του συνδυασμού στις περιφερειακές ενότητες και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ο κ. Δέδες απάντησε: «μπήκαμε τελευταίοι στην μάχη των εκλογών, άρα έχουμε μπει σε μια κούρσα ταχύτητας που δεν μας τρομάζει. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βρήκαμε ανταπόκριση πέραν του αναμενομένου σε όλους τους νομούς. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε συγκροτήσει ήδη τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός των ημερών».

Για τις αποκαλύψεις του κ. Γόντικα σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων ο κ. Δέδες ανέφερε πως «μέχρι την Δευτέρα θα έχει συνέλθει η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων που βρίσκονται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα διαμορφώσει συγκεκριμένη θέση για το σημαντικό αυτό ζήτημα…».

Τέλος, για τα αίτια που οδήγησαν στη διαρραγή των σχέσεων των «4» στελεχών της παράταξης με τον κ. Τατούλη, ο κ. Δέδες απάντησε ότι «για όσους παρακολούθησαν τα πελοποννησιακά δρώμενα από την αρχή της θητείας το 2011 άρχισε να αναπτύσσεται μια λογική εσωτερικών συγκρούσεων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις διαφοροποιήσεις, τόσο για την αντιπαράθεση με τον διοικητή της αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Αποστολόπουλο, μέσα στην εκτελεστική επιτροπή και τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη, την οποία ακολούθησε προσωπική μου δήλωση διαφοροποίησης και καταγγελίας του ελλείμματος δημοκρατίας. Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα παραδείγματα. Δημιουργήθηκε ένα καθεστώς αναγκαστικής συνύπαρξης. Σε μια τέτοια πολιτική σχέση υπάρχουν προτεραιότητες που δεν σου επιτρέπουν συχνά να προκαλέσεις ρήξη. Για εμάς κριτήριο ήταν η παραγωγή άμεσου έργου, που το είχε ανάγκη όσο ποτέ ο πολίτης της Πελοποννήσου...».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
 ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αναφορικά με την εξαγγελία 20.000 νέων θέσεων εργασίας εκ μέρους του Π. Τατούλη

Αναφορικά με την εξαγγελία 20.000 νέων θέσεων εργασίας εκ μέρους του Π. Τατούλη [10/04/2014]

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της περασμένης Δευτέρας του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη και τις οποίες δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες.

Καταρχήν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί … και δη ο ίδιος ο «κρεμασμένος»!! Ο κος Τατούλης έκανε λόγο για 20.000 νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμά του όταν, επί της θητείας του ως Περιφερειάρχης, η ανεργία αυξήθηκε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά 122% τη στιγμή που σε όλη την επικράτεια η μέση τιμή αύξησης ήταν στο 70%.

Πώς λοιπόν ο κος Τατούλης κάνει λόγο για νέες θέσεις εργασίας όταν ο ίδιος είναι ο πρωταίτιος του εργασιακού μεσαίωνα στην Πελοπόννησο. Και να μην ξεχνάμε ότι την περασμένη Κυριακή ο κος Τατούλης, εμφανιζόμενος στο Mega Channel, σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Πολυνομοσχέδιο λύνει προβλήματα της κτηνοτροφίας, όταν είναι γνωστό τοις πάσι και βάσει των έντονων διαμαρτυριών των κτηνοτρόφων ότι οδηγεί ευθέως σε ενίσχυση των καρτέλ και ισοπεδώνει την ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή.

Συνιστούμε λοιπόν στον κο Τατούλη να αποφύγει τα πυροτεχνήματα διότι αυτά που εκείνος θέλει επισταμένως να ξεχάσει, ο λαός τα θυμάται. Και ο λαός από φρούδες ελπίδες και εξαγγελίες δημοσίων έργων 30 μέρες προ των εκλογών έχει χορτάσει.

 Ο λαός της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι πολιτικά ώριμος για να ξεχωρίζει τις καλλικέλαδες πολιτικές κορώνες, τις παλαιοκομματικές δηλαδή πρακτικές του κου Τατούλη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επίσημος ιστοχώρος: http://pelen.gr
Email: info@pelen.gr 

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οδυσσέας Βουδούρης:
Οι παραλίες της Πελοποννήσου δεν είναι για πούλημα

Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"
Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας παρακολουθεί τις "αγγελίες" του ΤΑΙΠΕΔ στις οποίες προστίθενται κάθε μέρα οι ομορφότερες παραλίες του τόπου και απλώς επιβραβεύει το νεοφιλελεύθερο "αναπτυξιακό όραμα".

Την επιχείρηση ξεπουλήματος 15 παραλιακών εκτάσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου κατήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, επισημαίνοντας πως το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ των εκτάσεων αυτών επικροτείται από την απερχόμενη διοίκηση του Πέτρου Τατούλη. Ο Οδ. Βουδούρης κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση των παραλιών της Πελοποννήσου.

"Οι όμορφες παραλίες, που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται τώρα στους σύγχρονους μαυραγορίτες για 'επενδύσεις πάνω στο κύμα'", σημείωσε ο Οδ. Βουδούρης. Και πρόσθεσε: "Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρακολουθεί τις σελίδες 'αγγελιών' του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει το νεοφιλελεύθερο 'αναπτυξιακό όραμα'".

Συγκεκριμένα, προς ξεπούλημα οδεύουν οι παρακάτω παραλίες:

Λακωνία: 175 στρέμματα κατάλευκης αμμουδιάς σε μια από τις γνωστότερες παραλίες παγκοσμίως, στο Σαρακίνικο (Μεγάλος Σίμος) Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακή έκταση στη Γλυκόβρυση, 107 στρ. παραλιακή έκταση στο Σκουτάρι, 11 στρ. παραλία στην Παχιά Άμμο Πλύτρας.

Αργολίδα: 1.911 στρέμματα στην Καραθώνα (ολόκληρος ο κόλπος), 32 στρ. παραλιακή έκταση στο Κονδύλι, τη δεύτερη μετά την Καραθώνα, δημοφιλέστερη παραλία του Ναυπλίου, 38 στρ. στο Σαλάντι (Αη Νικόλας) Ερμιονίδας, 135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα Ερμιονίδας, 615 στρ. αμφιθεατρικής έκτασης-φιλέτο (πρώην ΔΕΠΟΣ) στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας.

Μεσσηνία: 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα - Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 48 στρ. παραλία στην περιοχή «Κορδία» Καλαμάτας (Γουλιμίδες), 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης. Αρκαδία: 11 στρέμματα στην παραλία Γλυφάδα Άστρους.

Κάβο Ματαπάς, οι δύο όψεις... (βίντεο)

Η πρώτη από την χερσόνησο... και η δεύτερη (σπάνια) από θάλασσα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Με Νόμο δεν ισχύουν οι Νόμοι....

Το βίντεο από την «Kίνηση κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό», μέλη της οποίας επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική για τη διημερίδα 29-30 Μαρτίου 2014.

Η περίπτωση της Λακωνίας

Μαργαρίτα Καρλαύτη, «Κινήματα αντι-ΒΑΠΕ στην Ελλάδα. Η περίπτωση της Λακωνίας»

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ της ΣΥΡΙΑΣ

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν φορείς της Κρήτης ζητώντας παρέμβαση για το θέμα της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο (και μάλιστα κοντά στη Λακωνία).
 Με την αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, καταγγέλλονται παρατυπίες σχετικά με τις δραστηριότητες μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης των χημικών όπλων της Συρίας εντός συνόρων Ε.Ε.. επίσης η προσφυγή αφορά και στη διαχείρισης των χημικών όπλων της Συρίας καθώς και για τις προδιαγραφές λειτουργίας της πλωτής μονάδας υδρόλυσης εντός της συνορεύουσας με την Ε.Ε. θαλάσσιας ζώνης σε επίπεδο Διεθνούς, Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου.

Επιπλέον επισημαίνονται και παραλείψεις από την ελληνική κυβέρνηση. Το έγγραφό υπογράφουν οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

πηγή: candianews.gr
το είδαμε: Δίκτυο Προστασίας Λακωνίας

Πάρτο αλλιώς, η Καλαμάτα δεν βρίσκεται μεταξύ Κύθηρα και Καβομαλιά...

καλέ καραβάκι (227μέτρα!!!) που πας από κει???

καλέ καραβάκι από την άλλη είναι η Καλαμάτα...

Πάρτο αλλιώς, πιο αριστερά...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Λιαντίνης - Ελληνισμός και Χριστιανισμός

Απόσπασμα από ηχογραφημένο μάθημα του Λιαντίνη προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαράσλειου Διδασκαλείου στις 7/4/1998. 

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τα κιόσκια αυτά, είναι νόμιμα ή παράνομα;;;

Την 28/3/14 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανατέα λίγο πριν τις εκλογές πήγαν μία τσάρκα στα Βάτικα...
Πέρυσι ξηλωθήκαν τα υπάρχοντα "κιόσκια" (ακόμη και σκέτες τέντες) της παραλίας Βοιών ως παράνομες κατασκευές. Μάλιστα οι καταστηματάρχες σύριηκαν σε δίκες με υψηλό κόστος σε όλα.
Στη θέση τους λοιπόν μπήκαν νέα αντίστοιχα κιόσκα με πακτώσεις και σκυρόδερμα...

Επίσης δεν υπάρχουν τα αναριχητικά φυτά που λέει ο ΓΟΚ και δεν μας είναι καθόλου κατανοητό γιατί έγινε όλο αυτό;;;

Πιστεύουμε πως ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασιάς κ. Τριχείλης να μπορεί να δώσει μία απάντηση για όλο αυτό το συρφετό με τις παράνομες κατασκευές δίπλα στη θάλασσα...

πηγή εικόνων: Μουσικός Παλμός

Υ.Γ. τα πλοία και το αγκυροβόλιο τα είδαν οι άρχοντες μας εκείνη την μέρα ή έτυχε και δεν είχε;;;

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - "ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ...
και δεν είναι φάρσα!!!

...Η "προβληματική" και "περίεργη" σύμβαση της Περιφέρειας με την -υπό ιδιωτικοποίηση- ΕΥΔΑΠ και άλλα πολλά, στη συνέντευξη που παραχώρησε προχθές, Πέμπτη, 27 Μαρτίου, στο ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 και στον Σταύρο Αργυρόπουλο, η Μαργαρίτα Καρλαύτη, αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.) και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας. Εδώ ολόκληρη η πολύ κατατοπιστική συνέντευξη.

Ακούστε στην συνέχεια ολόκληρη την συνέντευξη.

Γιατί "κάτι γίνεται" με το νερό στην Πελοπόννησο...

Αχ να 'τανε φάρσα, να 'τανε Πρωταπριλιά...

Σαν σε φάρσα ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε μια "γκάφα" στην οποία υπέπεσε σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη. "Για να καταλάβετε την προχειρότητα, μας μοίρασαν τις τεχνικές βελτιώσεις και μας έχουνε το εισηγητικό σημείωμα τι πρέπει να διαβάσει ο υπουργός και από πίσω πως πρέπει να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε: "Είναι κωμικό πια, σκέτη φάρσα.

Μοιράζουν στους βουλευτές τα σημειώματα του συμβούλου του υπουργού".